Foto: Jesper Holmberg

Skottlossning i centrala Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts på torsdagskvällen i centrala Uddevalla. Tillståndet ska vara livshotande och han vårdas just nu på Näl i Trollhättan. Polisen söker efter två misstänkta gärningsmän som ska ha lämnat platsen till fots eller i bil.

Polisen har ännu ingen gripen för skjutningen av en man i 30-årsåldern i ett bostadsområde i Uddevalla på torsdagskvällen. På fredagen arbetade ett 20-tal poliser med fallet och huvudspåret är två misstänkta gärningsmän som vittnen såg springa från platsen strax efter att skotten avlossats.

– Det handlar om flera skott och vi rubricerar det här som försök till mord. säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

Den skjutne mannens tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt. Han vårdas på Norra Älvsborgs länssjukhus, men har har ännu inte kunnat höras.

– Han har genomgått operationer under hela natten och de pågår fortfarande, säger Thord Haraldsson vid 11-tiden på fredagen.

Larmet om skjutningen på Turebergsvägen i Uddevalla kom vid 18.40 på torsdagkvällen. Flera vittnen ska ha har hört ett antal smällar och sett två män lämna platsen. Polisen har sökt med både heliopter och hundar i området och knackat dörr för fler tips och vittnesuppgifter. Även en teknisk underöskning på plats har genomförts.

Den skadade mannen har ett digert brottsregister och är känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.