• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

Ingen av vittnena kunde precisera varifrån i området ljudet kommit, men när polisen sökte igenom området hittade de tomhylsor. Foto: Mats Melin/SVT

Skottlossning i Lundby i Göteborg

Publicerad

Flera boende i stadsdelen Lundby på Hisingen i Göteborg larmade polisen efter en misstänkt skottlossning i området. Väl på plats hittade polisen tomhylsor, men varken några skadade eller misstänkta.

Flera boende ringde polisen om smällare eller skott i området under fredagskvällen.

– Vi fick larm till Madängsgatan/Myntgatan i Brämaregården där folk hade hört smällar, säger Hans Lippens, polisens presstalesman.

Polisen ankom till platsen men hittade inledningsvis ingenting. Dock var det flera personer på plats som ville prata med polisen.

– Vittnesuppgifterna är väldigt motstridiga. Någon säger att de sett någon skjuta från en mörk bil, en Volvo som lämnar platsen i hög fart. Några har bara hört smällare, alltså ljud, säger Hans Lippens.

Polisen hittade tomhylsor

Ingen av vittnena kunde precisera varifrån i området ljudet kommit, men när polisen sökte igenom området hittade de tomhylsor.

– Vi har hittat tomhylsorna i hörnet på Myntgatan – Madängsgatan. Nu har vi spärrat av den platsen och tekniker är på väg, säger Hans Lippens.

Det finns inga skadade och inga misstänka i nuläget enligt polisen.

Polisen rubricerar ärendet inledningsvis som försök till mord alternativt dråp.

– Men den rubriceringen kommer falla om vi inte hittar någon skadad person, vilket vi inte har gjort hittills, säger Hans Lippens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer