Är du en person som föredrar att äga plaggen du bär? Foto: TT/SVT

Skulle du kunna tänka dig att hyra kläder istället för att köpa dem?

Uppdaterad
Publicerad
I modeindustrin smyger det sig in en ny typ av trend – att hyra kläderna istället för att köpa dem. Vi ställde frågan ”Är detta något du skulle kunna tänka dig att göra eller är du en person som föredrar att äga plaggen du bär?” Läs alla kommentarer nedan.

SVT rapporterade · Skulle du kunna tänka dig att hyra kläder?

Tack för alla kommentarer, nu stänger vi chatten. mvh/cecilia
07.26
Inget går väl upp mot en fabriksstruken skjorta – eller..?
I vissa butiker finns nu möjligheten att hyra kläder istället för att köpa dem, är det något du skulle kunna tänka dig att göra? Varför?
08.02
Ja varför inte. Då får man passande storlek och nya kläder och behöver inte tränga in fler kläder i garderoben.
08.08
Sorgligt
08.08
Självklart, men tror bara jag skulle orka engagera mig i det vid högtider och enskilda tillfällen, men gillar grejen, klockrent!
08.13
Absolut! Vilken smart idé för ett hållbart samhälle.
08.15
Nej, tack.
08.29
Bra både för hållbarhet, för att öka utnyttjandegraden av dyra klädinvesteringar och för att öka garderobsplatsen hemma. Och man får mer spännande att välja på! Med ett hyrsystem kan man också riska att testa helt nya stilar :)
08.29
Intressant koncept, men det blir troligen dyrt och opraktisk. För speciella aktiviteter som bröllop, skidåkning eller fjällvandring så kan det nog fungera. Men om kostnaden per dag blir för hög så blir det snabbt billigare att köpa. Sedan måste man ju göra en extra tur till butiken för att lämna tillbaka kläderna...
08.29
Gärna, men det får inte vars för långt till uthyrningsstället helst

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer