Branden är släckt i Brålanda slakteri

Publicerad

Vid 20.30-tiden under fredagskvällen meddelade räddningstjänsten att branden i slakteriet i Brålanda utanför Vänersborg var släckt.
Larmet kom till SOS vid 15-tiden under fredagseftermiddagen och den var svårtsläckt enligt räddningschef Hans Därnemyr.

Räddningstjänsten var på plats med åtta brandbilar och även ambulans och polis kallades till slakteribranden.

Öppna lågor

– Vi fick ett larm om rökutveckling från ett slakteri och vissa delar utrymdes. När räddningstjänsten kommer till platsen var det öppna lågor som brutit ut genom taket, sa Ola Nilsson på SOS Alarm till SVT Nyheter Väst.

Vid klockan 16.45 på fredagen uppgav Hans Därnemyr, räddningschef vid Norra Älvsborgs räddningsförbund att branden var under kontroll men inte släckt.

Inte risk för spridning

– För närvarande är det inte någon risk för spridning. Vi håller på att frilägga takkonstruktionen för att komma åt brandhärden.

25 brandmän från fyra stationer arbetade med att släcka branden och de kom från stationer i  Brålanda, Vänersborg, Högsäter och Sjuntorp. Insatsledningen kom från Trollhättan.

Vid 20.30-tiden under fredagskvällen meddelade räddningstjänsten att branden var släckt.

– Vi kommer att bevaka platsen en gång i halvtimmen under kvällen, sa Jonas Gustafsson, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningtjänstförbund till SVT Nyheter Väst.

Ingen person ska ha skadats vid branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer