Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kristofer Lundberg (V), ordförande för partiföreningen i Angered och partiledaren Ebba Busch (KD). Foto: SVT

Slår tillbaka mot Busch efter stökiga AW-mötet i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Busch är kritisk mot de partiföreträdare som hon menar störde hennes after work-möte i Göteborg. En av dem som framförde sin kritik mot regeringens agerande gentemot Israel var Vänsterpartiets Kristofer Lundberg, ordförande för partiföreningen i Angered.

– Om man tycker att kritiska frågor är att störa, så får det stå för dem, säger han.

Kristdemokraterna anordnade ett möte för allmänheten under tisdagskvällen på en restaurang vid Brunnsparken i Göteborg. Tanken var att det skulle handla om EU-valet, men istället började frågan om regeringens agerande angående kriget i Gaza diskuteras.

– Jag är tacksam för alla dem som kom, över alla de kritiska röster som var på plats och respekterade spelreglerna. Men bedrövad över att det här faktiskt blev en aggressiv, hotfull och farlig plats, säger Ebba Busch (KD).

Krig mellan Israel och Hamas

Försvarar protesterna

Flera företrädare för pro-palestinska grupper avvisades av polis och vakter, en av dem efter att ha skanderat ”blod, blod, blod på era händer!”.

– Jag tror att människor tar alla chanser de får att ställa makthavare till svars, för antingen sitt tysta medgivande eller aktiva påhejande, säger Kristofer Lundberg (V).

Ebba Busch tyckte att de som skanderade störde det demokratiska samtalet?

– Vad som stör demokratin är Israels bomber över Palestina. Då tar människor varje chans de får att lyfta frågan, säger Kristofer Lundberg (V).

Busch har kontaktat Dadgostar

Lundberg är också kritisk mot att frågan får uppmärksamhet på grund av vad som hände under Buschs möte.

– Vi har ju demonstrerat varje söndag i Göteborg sedan den 15:e oktober. Och nu, efter att en politiker får kritiska frågor på en after work, då hamnar det i media, säger Kristofer Lundberg (V).

Enligt Göteborgs-Posten har Ebba Busch tagit kontakt med Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar eftersom hon tycker partiet bör vidta åtgärder efter hennes möte igår.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här avbryts Ebba Busch (KD) av demonstranter. Foto: Proletären

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet