Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Ta det försiktigt, speciellt i vindskyddad terräng, säger SVT:s meteorolog Pia Hultgren. I klippet hör ni med om varningen, specifikt i Västra Götaland. Foto: TT/SVT/SMHI

SMHI utfärdar gul varning för plötslig ishalka

Uppdaterad
Publicerad

På flera håll i delar av norra Götaland, Svealand och allra sydligaste Norrland finns det risk för plötslig ishalka, under natten mot måndagen, då blöta vägar kan frysa till.

Under natten mot måndag och under måndag morgon blir det regn som följs av snabbt sjunkande temperaturer på flera håll i landet. Nu utfärdar SMHI en gul varning för ishalka då vägarna kan vara blöta samtidigt som temperaturen sjunker.

– Ta det försiktigt, speciellt i vindskyddad terräng, säger SVT:s meteorolog Pia Hultgren.

Risk för förseningar

SMHI varnar för att vädret kan påverka trafiken. Begränsad framkomlighet på vägarna samt risk för förseningar inom buss, tåg och flygtrafiken.

Varningen är utfärdad mellan klockan 00.00 – 09.00.

I Västra Götaland handlar det om områden kring Göteborg, Trollhättan, Borås och Skövde. Även Östergötland och nordvästra Småland berörs, bland annat stora delar av Jönköpings län och Kalmar län.

Foto: SMHI

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.