Arkivbild Foto: TT

SMS-bombade ex med dödshot – åtalas

Publicerad

Paret bröt upp, då började mannen att skicka dödshot till exsambon. Trakasserierna fortsatte i flera månader och nu åtalas en man för grov kvinnofridskränkning.

Paret, bosatta i Marks kommun, separerade i början av hösten 2017 och flyttade ifrån varandra. Det var efter det som trakasserierna började. Den nu åtalade mannen ringde och skickade telefontextmeddelanden till exsambon gång på gång, enligt åtalet.

– Det är allvarliga hot som är ordagrant återgivna i åtalet, säger åklagare Andrea Andersson.

I ett av sms:en som ska ha skickats efter uppbrottet stod det:

”Jävla fitta som inte vågar svara, ska fan bli ett sant nöje att förstöra din dörr och slå ihjäl en som dig”.

Sms med allvarliga dödshot

Under ett dygn i september kontaktade mannen exet på olika sätt via samtal och sms, sammanlagt 350 gånger. Även flera andra dygn under hösten trakasserade han kvinnan hundratals gånger. Flera av sms:en, som åklagaren lyfter fram som bevisning, innehåller allvarliga dödshot.

”...nu kan du vara rädd på riktigt säger inte när men dina timmar är räknade”.

Mannen ska även ha skrivit att kvinnans nära och kära kommer att råka illa ut om hon inte kommer tillbaka och att han har folk som letar efter henne och som kommer att ta henne.

Tog strypgrepp

Åklagaren som väckt åtal, bedömer kränkningen som grov.

– Det är så pass många gärningar och upprepande kränkningar att min bedömning är att det har skadat självkänslan hos den målsägande, säger åklagare Andrea Andersson i Borås.

Förutom olaga hot och ofredande så rymmer åtalet gällande grov kvinnofridskränkning även ett fall av misshandel. Mannen ska ha dragit in kvinnan i vardagsrummet genom att ta tag i hennes hår, tryckt ner henne i soffan och tagit strypgrepp på henne.

Mannen, som häktades i början av januari, nekar till brott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.