Efter att ett kylrör sprack i januari vilket gjorde Ruddalens bandybana obrukbar mitt under högsäsong är det snart dags igen. Foto: Michael Hellström

Snart premiär för nya Ruddalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ett kylrör sprack i januari vilket gjorde Ruddalens bandybana obrukbar mitt under högsäsong är det snart dags att inviga den nya banan.

SK Höjdens ca 350 ungdomar slipper spela sina hemmamatcher borta, A-laget får en jämn hemmaplan och allmänheten får tillbaka en populär helgaktivitet.

 – Detta blir ett jättelyft för bandyn, säger Michael Hellström, sportchef, SK Höjden.

Skrinnarbanan lär bli spolad och klar i veckan, det har jobbats under dygnats alla timmar och kylan har bidragit till att isen snart ligger tillräckligt djup.

 – Dom har gjort ett fantastiskt jobb, säger Michael Hellström.

Man har grävt en meter ner, gjutit betongfundament, lagt frigolit och kylrör, man har hållt på sen i mars – och nu är det nära.

 – Det kanske kan bli is i slutet av nästa vecka på bandybanan, allmänhetens åkning klar nån vecka efter det, säger Michael Hellström.

SK Höjden behöll ungdomsverksamheten under de år a-laget gick upp i Gais Bandy. Trots att seniorverksamheten nu är åter i föreningen fortsätter man att hoppas på en tuffare elitsatsning. Men för det krävs väggar och tak på den nya planen.

 – Det hade varit optimalt med bandyhall i vårt klimat, magkänslan säger att det kanske kan bli av innan 2021, det datum politikerna tidigare sagt, säger Michael Hellström. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.