Flera fordon var inblandade i en olycka i Uddevalla på måndagsmorgonen. Foto: Robert Betzehag

Halt på vägarna efter nattens snöfall

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat under måndagsmorgonen på grund av snön. Räkna också med förseningar och inställda turer i kollektivtrafiken.

Det har snöat en hel del under natten till måndagen, och på flera av de mindre vägarna kan det vara riktigt halt. Flera trafikolyckor har inträffat i bland annat Stenungsund, Åmål, Uddevalla, Trollhättan, Kinna och Tranemo. Även ute på E45 och på E20 har det varit incidenter.

En person som var inblandad i en flerbilskrock i Uddevalla klagade på smärtor i nacken efter olyckan. Vid en olycka i Stenungsund ska en hund ha smitit ut från ett av fordonen.

– Det är väl bra att höja ett varningens finger till de som ska ut i trafiken, säger Polisens presstalesperson Christer Fuxborg vid halv åtta på måndagsmorgonen.

Inställda och sena turer

Snön påverkar framkomligheten för både bilister och kollektivtrafikresenärer i hela länet. Enligt Västtrafik får du räkna med störningar på flera linjer i Göteborg, Mölndal och Partille under måndagsmorgonen.

Det kan vara halt på vissa sträckor och du som ska åka buss, spårvagn eller tåg får räkna med förseningar och inställda avgångar. I nuläget finns ingen prognos på när kollektivtrafiken kan rulla som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.