Snoppsemlor från Trollhättan. Foto: SVT Foto: SVT

Snoppsemlan ska ge bidrag till cancerforskningen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är den här – snoppsemlan. Till förmån för prostatacancerforskning har ett lokalt konditori i Trollhättan tagit fram en ny variant av det klassiska bakverket.

Det är det klassiska vetebrödet, fyllt med mandelmassa och grädde. Men med en något mer ekivok form och ett spritsat blått band på toppen så är snoppsemlan något som sticker ut bland kondisbitarna.

– Vi såg att någon hade gjort en snoppbakelse tidigare, men eftersom vi tidigare experimenterat med semlor tänkte vi testa det istället, säger Mikael Ekman som driver konditoriet.

Det är inte första gången som de ger sig in i sötsaksvärden med oväntade kreationer. Tidigare i år fick de stor uppmärksamhet med ”korv i bröd”-semlan, som inlägg i hysterin som uppstod kring den stockholmska semmelwrappen.

I konkurrens med kungen

Reaktionerna hittills har varit överlag positiva, även om det finns de som reagerar på formen.

Den stora frågan idag var hur nykomlingen skulle stå sig mot Gustav Adolfbakelsen som annars haft ensamrätt på den 6 november.

Per Sikström är utskickad av kollegorna för att köpa Gustav Adolfsbakelser till fredagsfikan på jobbet.

– Men det är ju ingen som vet vem han är idag, så när jag såg att det fanns snoppsemlor så tyckte jag att det var ett trevligt alternativ!

För varje såld semla under november månad går fem kronor till prostatcancerforskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.