Socialtjänsten får kritik efter 28 orosanmälningar om samma barn

Publicerad

Under två år kom 28 orosanmälningar in om ett funktionsnedsatt barn i Göteborg. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar nu socialtjänsten för att flera utredningar var otillräckliga, bland annat om hur våldet påverkade barnet och hur barnets bästa bedömdes.

Barnet var åtta år vid den första anmälan som gjordes av en privatperson. Oron gällde att barnet blev utsatt för våld samt fick se våld i familjen.

Vid flera av utredningarna gjorde socialtjänsten inga hembesök och enligt Inspektionen för vård och omsorg är detta en brist. Man har heller inte redovisat hur man kommit fram till att barnet inte skulle behöva placeras omedelbart. Till slut placerades barnet.

Socialtjänsten på Hisingen behöver nu komma tillrätta med bristerna och redovisa hur för Inspektionen för vård och omsorg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.