66-årig kvinna från Marstrand försvunnen sedan en vecka

Publicerad

En 66-årig kvinna från Marstrand försvann i sin svarta Volvo S80 för en vecka sedan och har inte setts till sedan dess. Anhöriga och frivilligorganisationer, liksom polisen, vill ha upplysningar från vittnen som kan ha sett bilen kvinnan körde iväg i.

– Vi har inte stött på bilen ännu, det är det som är lite märkligt i det hela, säger Daniel Hjerpe, kommunpolis i Kungälv och Ale.

Kvinnans son anmälde hennes försvinnande. Hon hade då lämnat hemmet tidigt under förra lördagen men lämnat telefon, glasögon och plånbok hemma. Sedan dess har familjen och andra frivilliga letat över 1 000 körmil med sina bilar. Men utan resultat.

– Vi är oroliga att hon åkt hemifrån och sen inte hittat tillbaka, säger sonen.

Hoppas på tips från allmänheten

Familjen hoppas att man genom att gå ut till allmänheten via olika medier ska få upplysningar från vittnen som sett den svarta Volvon hon körde, en S80 modell -02.

Även FIKK, Frivilliga Insatser vid Kris och Katastrof, är med och letar efter den försvunna 66-åringen.

Efterlysning via sociala medier

Polisen säger att en anmälan gjorts om försvunnen person, men någon misstanke om brott finns inte i nuläget. Polisen i Kungälv har gått ut med en efterlysning på sociala medier, men hittills har man inte fått upp några spår efter kvinnan.

Ärendet hanteras av gruppen som arbetar med försvunna personer inom polisen. Förra lördagen satte polisen in helikopter i letandet och flög över kustremsorna, men hittade inget.

– Det som är märkligt i det hela är att vi inte har stött på bilen ännu, säger Daniel Hjerpe, kommunpolis i Kungälv-Ale.

Just nu finns ingen aktiv polisinsats från polisens sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.