Soldaten överfölls under en övning i Uddevalla. Foto: TT/SVT

Soldat knivattackerades i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En soldat från Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenäs uppges ha attackerats av okända personer under en övning på ett skjutfält i Uddevalla.

– Vi har inga uppslag att gå efter och heller inga signalement på de två personer som ska ha överfallit soldaten, säger polisens förundersökningsledare Anders Ragnesten.

Enligt Aftonbladet ska händelsen ha utspelat sig i fredags. Skjutfältet är militärt skyddsobjekt som inte får beträdas av obehöriga.

Soldaten som överfölls blev rispad i höger axel och vänster del av magen. Detta av ett vapen som beskrivs som ”vasst och blankt”.

Det var först när soldaten mantlade sitt vapen som förövarna gav sig av.

– Det är självklart allvarligt det som hänt. Men jag har egentligen inte så mycket att kommentera, säger John Lidman, informationschef på Skaraborgs flygflottilj.

Har något liknande inträffat tidigare?

– Inte vad jag vet

Händelsen är polisanmäld och försvarsmakten inväntar vad som kommer fram i polisutredningen.

– Vi kan inte agera dessförinnan. Vi vill veta om det fanns något uppsåt eller inte bakom den här attacken, säger John Lidman.

Fick in polisanmälan i måndags

Anders Ragnesten är förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla. Han fick in en anmälan av försvarsmakten i måndags.

– Utredningen står och stampar, vi har inga uppslag att gå efter och heller inga signalement på de två personer som ska ha överfallit soldaten, säger han.

Knivattacken inträffade i en värmestuga som soldaten hade dragit sig tillbaka till eftersom han inte kände sig pigg. Det var när han låg där och vilade det dök upp två okända personer.

– Jag vet inte om just värmestugan tillhör det militära skyddsområde såsom skjutfältet gör. Vi talar ju om ett oerhört stort område som tidigare tillhörde det gamla infanteriregementet I 17, säger Anders Ragnesten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.