Linda Högbacka på Göteborgs stad säger att man i första hand försöker hitta nya jobb inom kommunen till de som blivit av med sina sommarjobb. Foto: SVT/TT

Sommarjobbare i Göteborg får lön – även om jobbet ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs stad kommer att betala ut lön till ungdomar som blivit av med sitt sommarjobb på grund av coronakrisen.

– Vi kommer att betala ut lön till de som inte jobbar i absolut sista hand. Vårt första mål är att hitta nya platser till de som hade platser inom äldreomsorg och barnomsorg, säger Linda Högbacka, områdeschef på arbetsmarknadsavdelningen i Göteborgs stad

Flera planerade sommarjobb, bland annat inom äldrevården och barnomsorgen har ställts in på grund av coronakrisen. I Stockholm kommer kommunen betala ut lön till sommarjobbande ungdomar – trots att jobbet inte blir av, det rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Även i Göteborg kommer kommunen att betala ut lön till de ungdomar som inte längre kommer att kunna jobba inom barnomsorgen och äldreomsorgen. Men i första hand arbetar man med att placera om de ungdomar som blivit lovade ett sommarjobb.

Coronapandemin

– Vi kommer att betala ut lön till de som inte jobbar i absolut sista hand. Vårt första mål är att hitta nya platser till de som hade platser inom äldreomsorg och barnomsorg, säger Linda Högbacka.

Hör mer om hur Göteborgs stad kommer att agera gällande sommarjobben i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet