Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Nord och Carina Nordin är familjehem åt två flickor i tioårsåldern. Foto: SVT

Sönerna flyttade ut – nu bor två flickor hos Carina och Johan

Publicerad

De vuxna sönerna hade flyttat ut och kvar i lägenheten i Askim i Göteborg fanns två tomma rum. Då bestämde sig Carina Modin och Johan Nordh för att ta hand om två flickor som behövde ett nytt hem.
– Jag tror att folk ser svårigheter, men man får ju så mycket tillbaka, säger Johan Nordh.

Carina Modin och Johan Nordh bor i en lägenhet i Askim i Göteborg. Förra sommaren hade den sista av de två sönerna flyttat hemifrån, och de kände att de hade både tid och rum för att ta hand om ett barn.

– Har man det i sig att man vill hjälpa till och man har plats, så är det ju en väldig utveckling både för familjen och för en själv, säger Carina Modin.

Stort behov av nya

Att hitta nya familjehem har alltid varit svårt, och så har det sett det ut i hela landet, enligt Familjehemsenheten på Göteborgs Stad. Men under de senaste åren har coronapandemin gjort att det blivit ännu svårare. Just nu behöver Göteborgs Stad 100 nya familjehem.

– Vi har jourhem och så, det är inte så att det är hundra barn som inte har någonstans att vara. Men vi har ett stort behov av att få familjehem för att de ska komma vidare där de ska bo i framtiden, säger Anna Forum som är chef på familjehemsenheten inom Göteborgs Stad.

Nya familjemedlemmar

De två flickorna, som är i tioårsåldern, har nu bott hos paret Modin/Nordh i Askim i snart ett år.

Hade ni inga farhågor inför att ta er an det här uppdraget?

– Nej, vi har fått så mycket stöd och hjälp. Man får ju kurser och utbildningar och så. Och man måste inte vara bäst från början, man får lärdom längs vägen, säger Carina Modin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer