Elever på Fuxernaskolan sörjer skolkamraten som dog i en tragisk olycka. På flera platser i och utanför skolan har de tänt ljus. Foto: Fuxernaskolan

Sorg på pojkes skola efter dödsolycka

Publicerad

Ljus brinner och lugn musik spelas i minnesrummet. På pojkens skåp har vänner fäst rosor. Hela skolan sörjer efter gårdagens tragiska dödsolycka i Lilla Edet.

Mitt i natten till torsdagen väcktes biträdande rektorn av ett telefonsamtal med beskedet om att en av skolans elever omkommit, efter att ha blivit påkörd av en bil sent på onsdagskvällen.

På morgonen samlades pojkens över 300 skolkamrater i aulan på högstadiet Fuxernaskolan i Lilla Edet för information och en tyst minut. Under dagen kommer lektioner att hållas som vanligt, men hela skolan präglas av den tragiska olyckan.

– Fler barn har köpt rosor och fäst på pojkens skåp och eleverna har tänt ljus och placerat ut vid våra ingångar, berättar rektor Anneli Eriksson.

Elevhälsoteamet på plats

Tidigt på torsdagsmorgonen samlade hon all skolpersonal för att gå igenom rutinerna i skolans krisplan. Extrapersonal har kallats in för och kommer under dagen finnas tillgängliga i korridorerna för de elever som vill prata. Hela elevhälsoteamet med kuratorer, specialpedagoger och skolsköterska har också kallats in.

Ett minnesrum har ställts i ordning på Fuxernaskolan där eleverna kan sörja.

– När något hemskt händer så måste det ändå finnas en struktur för barnen, samtidigt ska de känna att det finns utrymme så att de får lov att sörja, säger rektor Anneli Eriksson på Fuxernaskolan.

Minnesbok till föräldrar

Ett minnesrum har ställts i ordning på skolan. Där spelas lugn musik, ljus brinner och i eleverna har möjlighet att skriva i en minnesbok.

– Vi kommer sedan att ge den här boken till pojkens föräldrar, förklarar rektor Anneli Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer