En bil fastnade under en viadukt i Kviberg. Foto: Privat

SOS Alarm om regnovädret i Västra Götaland

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har under fredagen hört av sig till SOS Alarm efter att de blivit instängda i sina bilar till följd av den stora mängden regn som fallit över Göteborg.

– Dörrarna blir tröga på grund av de höga vattennivåerna och folk sitter fast, säger Mia Lorén, regionalproduktionsledare på SOS Alarm.

Polisen, räddningstjänsten och SOS Alarm har fullt upp i Västra Götaland sedan en stor mängd regn föll på fredagseftermiddagen.

I Göteborg har viadukten i Gamlestan stängts av efter att bilar fastnat i vattnet och på Hisingen har några äldre personer fått hjälp att ta sig ur en bil som fastnat på en parkering.

Regnoväder i Västsverige

LÄS MER: SKF utrymt – vatten stiger i fabriken

– Det var en bil med tre äldre personer där dörrarna inte gick att öppna. De stod på en parkering och var omringade av vatten så de fick hjälp av räddningstjänsten, säger Mia Lorén på SOS Alarm.

Bil under vatten

Enligt ett vittne på plats i Kviberg var det flera gator som fylldes av vatten.

– Jag såg ett träd under vatten och även delar av en parkering. Under en viadukt var det oerhörda mängder vatten och man såg bara taket på en bil.

Vittnet beskriver situationen som orealistisk. Människor stod och tittade på medan räddningstjänsten hjälpte folk och polisen jobbade med avspärrningar.

– Det var massa människor på plats. Några som bar på sina stjärnvinster från Liseberg och en hel del ungdomar som varit på en handbollsturnering. Vi alla häpnade över de enorma vattenmassorna. 

Hela länet drabbat

Larmsamtalen berör inte bara Göteborg utan SOS Alarm har fått samtal från de flesta platser runt om i länet.

– Jag har tagit emot samtal från Marks kommun ända till Trollhättan så vi har väldigt mycket att göra. Fast jag tror nog ändå att försäkringsbolagen har det jobbigast, säger Mia Lorén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regnoväder i Västsverige

Mer i ämnet