Pojkarna kom in till Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg. Foto: TT

Spädbarn blev omskurna – riskerade att dö

Uppdaterad
Publicerad

Två små pojkar kom in till barnakuten i Göteborg under hösten. De visade sig vara svårt påverkade av en bedövningssalva som använts vid omskärelse, något som TV4 var först med att rapportera om.

Två spädbarn kom in till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg i slutet av oktober efter att ha fått komplikationer i samband med att de blivit omskurna. Läkaren som utförde ingreppet arbetar på en privat klinik i Göteborg och hade enligt TV4 ordinerat bedövningssalva som skulle ges varannan timme – något som utsatte barnen för livsfara.

– De var väldigt påverkade och sjuka, sa Jerker Isacson som är chefsläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset till TV4.

Läkaren som utförde ingreppet kommer att granskas av Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Han har tidigare fått kritik av myndigheten. Barnen klarade sig och är utskrivna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.