Ännu en invigning på Hisingsbron – på måndag tar sig första spårvagnen över. Foto: Thomas Singer

Hisingsbron är klar för spårvagnstrafik

Publicerad

Efter ett uppehåll under sommaren kan spårvagnarna återigen ta sig över Göta älv. Tidigt på måndag morgon kör den första spårvagnen upp på den nya Hisingsbron.

Den nya Hisingsbron mellan Norra och Södra Älvstranden börjar bli klar. Bron öppnade för motortrafik, cyklister och fotgängare i maj och nu är det dags för spårvagnarna att börja trafikera bron. Måndagen den sextonde augusti kör den första spårvagnen upp på bron. 

– Den nya bron blir en huvudpulsåder för kollektivtrafiken och knyter ihop Göteborg över älven, säger Susanne Wiberg, projektledare på Göteborgsstads trafikkontor, i ett pressmeddelande . 

Nya Hisingsbron

Under sommaren har spåren från den gamla bron kopplats om till den nya. Ersättningsbussar har trafikerat spårvagnslinjerna som går över älven under spårarbetet. 

I samband med att spårvagnstrafiken släpps på öppnar också brons västra sida för cyklister och fotgängare.

I klippet ser du hur det såg ut när Hisingsbron byggdes

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya Hisingsbron

Mer i ämnet