Akutmottagningen på Skaraborgs sjukhus i Lidköping kommer att hålla öppet i sommar trots tidigare indikationer om motsatsen. Foto: SVT

Akuten i Lidköping kan vara stängd i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Stängd akutmottagning kommer kanske att bli verklighet för Lidköpingsborna i sommar. Besked väntas i slutat av mars.

– Det ligger på bordet att utredas om vi behöver stänga akuten i Lidköping i sommar och enbart ha den i Skövde, som är vårt stora sjukhus i Skaraborg, öppen, säger sjukhusdirektör Stellan Ahlström.

Om akuten nu tvingas stänga är det första gången detta sker, något som Nya Lidköpings-tidningen var först att berätta om. Orsaken är en slutkörd personal som mer än väl behöver sin sommarsemester efter många slitsamma pandemiår.

– Som det ser ut just nu har vi den personal vi har, och vi har svårt att bemanna två akutmottagningar, säger sjukhusdirektör Stellan Ahlström.

Lovar samma vård

Oro har väckts för patientsäkerheten då många kommer att få betydligt längre till akuten än vad de har i dag.

– Man ska få samma vård ändå, men det kan bli längre att åka. Utredningen får ju visa vilka åtgärder vi behöver göra. Men vi har också ett ansvar som arbetsgivare där även personalen ska tas om hand och ha en bra arbetsmiljö under sommaren, säger Stellan Ahlström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.