Furkan Hussein i 4C blev ”jätteledsen” när han fick reda på att hans skola skulle stängas.

Starka känslor på skolan efter stängning – ”Barnen tror att det är deras fel”

Uppdaterad
Publicerad

Det var starka känslor på Römosseskolorna i Angered efter onsdagens beslut om att de ska stoppas med omedelbar verkan.

När SVT svänger in med bilen framför Römosseskolan i Rannebergen blir vi omringade av barn som vill stoppa stängningen av skolan. De skriker i munnen på varandra. ”Känner du han som bestämmer?”, ”Kan du inte låta oss få stanna?”, ”Vi vill inte det här!”.

Tre skolor stoppas – 600 elever ska flyttas

Det var under onsdagen som Skolinspektionen stoppade de tre fristående Römosseskolorna i Angered efter att skolans ledning inte stoppat misstänkt ekonomisk brottslighet i tid. Alla elever ska vara omplacerade inom tre veckor.

– Vi fick veta det från media på lunchrasten. Många barn och lärare började gråta, säger kuratorn på Römosseskolan Angesberg Linnea Hjerpe Ekelöf.

Många elever har skrivit brev till Skolinspektionen efter onsdagens besked. Foto: SVT

Ringer sin mamma

Kuratorn Linnea Hjerpe Ekelöf visar barnens brev till Skolinspektionen och Furkan Hussein som går i 4C ringer sin mamma för att få tillstånd att berätta i TV vad han känner.

Se dem i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.