Känslosamt bland poliskollegor på plats i rättssalen. Hör SVT:s reporter Josefin Marjomaa sammanfatta förmiddagen den tredje rättegångsdagen. Foto: SVT

Kollegor och familj hördes: ”Har tagit ifrån mig hela min värld”

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången gällande polismordet i Biskopsgården har nått sin näst sista dag. Under torsdagen hördes flera kollegor som var på och omkring platsen där polismannen Andreas Danman dog. Även hans anhöriga vittnade i rätten.

– Personen som sköt Andreas har tagit ifrån mig hela min värld, sa hans sambo.

I klippet ovan kan du höra vår reporter berätta om förhandlingarnas tredje dag.

På plats i Göteborgs tingsrätt under torsdagen var många poliskollegor som ville visa sitt stöd för Andreas Danmans anhöriga. Rättegången mot den misstänkte 17-åringen väntas avslutas under fredagen och då kommer åklagaren också att berätta på vad man yrkar på för straff.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Den 17-årige pojken står åtalad för mord, försök till mord och grovt vapenbrott.

Förutom Andreas Danman är ytterligare tre personer målsägande i fallet, det handlar om tre unga män som ska tillhöra en falang i den kriminella miljön i Biskopsgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet