Stefan Wingqvist bor i området där älgfamiljen spred oro i flera månader. Foto: Privat

Stefan i Lerum: ”Visste inte när de skulle dyka upp”

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll sköts den älgfamilj som under lång tid gäckat Aspenäsborna. Nu kan invånarna i bostadsområdet återigen röra sig fritt utan att känna att de behöver se sig över ryggen.
– Jag är förvånad över att så många fortsatt att röra sig i området, för man visste ju aldrig när de skulle dyka upp, säger Stefan Wingqvist.

Stefan Wingqvist bor granne med den person som skadades efter att ha blivit attackerad av älgkon mitt i ett bostadsområde i Aspenäs, Lerum. Efter beskedet om att älgfamiljen har blivit skjutna så känner han en enorm lättnad.

– Vi har ju inte vetat var de varit eller när de kan dyka upp, säger han och fortsätter:

– Jag är inte rädd av mig, men när jag gick ut och hämtade tidningen på morgonen så tittade jag mig extra noga omkring.

Många berättelser om aggresiv älgko

Det finns många historier om grannar som har stött på eller sett älgfamiljen i området. Stefan Wingqvist berättar att hans fru varit nära en konfrontation – utan att själv vara medveten om det.

– Hon var ute och gick med hunden när hon träffade en annan hundägare, som sa till henne ”såg du inte älgarna?”. Då hade de gått förbi precis bakom henne och hunden, säger Stefan Wingqvist.

Även om han tycker att att älgar är fina djur och att det är tråkigt att det behövde bli såhär så känns det tryggare att jägarna till slut kunde skjuta dem.

– Jag är förvånad att så många fortsatte att röra sig såpass oberört här i området, eftersom man aldrig visste om man skulle stöta på dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer