Polis i Uddevalla utsatta för stenkastning. Foto: TT

Stenkastning mot polisen i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Sent under måndagskvällen utsattes polisen i Uddevalla för stenkastning. Flera patruller och en helikopter kallades in i jakten på stenkastarna.

– I området hittades en kasse där man samlat på sig stenar, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Under måndagskvällen utsattes polisen för stenkastning. Det var vid klockan 21.30, efter att en patrull avslutat ett annat ärende i Dalaberg i Uddevalla, som sten började kastas mot en av polisbilarna.

– Vi åkte in i området på grund av ett annat ärende i går kväll. Vi var där för ett bråkärende. Och när vi är på väg från platsen kastar de sten mot radiobilen och krossar en ruta på bilen. Men det blev inga personskador, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

En sten krossar sidorutan på en privatpersons bil och föraren ska ha fått glassplitter över sig, men klarat sig utan skador.

Kasse med sten

Det ska inte ha rört sig om särskilt många personer som kastade sten, uppskattar Lagerqvist.

– Exakt hur många är jättesvårt att svara på. Det var en del folk i rörelse, säger hon.

Polisen kallade till ytterligare styrkor och under kvällen befann sig runt fem patruller på plats samt en helikopter.

– Ingen är gripen, men ett antal personer är kontrollerade. I området hittades en kasse där man samlat på sig stenar, säger Sanna Lagerqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.