Stökig nyårsnatt för polis och räddningstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och räddningstjänsten i Västra Götaland har haft en hektisk nyårsnatt.
– En man i 30-årsåldern blev knivskuren i en festlokal i Kållered. Han är allvarligt skadad men läget är stabilt. I Lysekil blev tre ordningsvakter rejält misshandlade av uppemot 15 personer, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

När det gäller händelsen i Lysekil, så blev även ambulanspersonalen attackerad när de kom till plasten för att ta hand om de skadade ordningsvakterna.

Nyårsnatten har enligt polisen och räddningstjänsten präglats av bränder, skadegörelse och misshandelsfall.

Den man som blev knivskuren i festlokalen i Kållered, har under nyårsdagen hörts av polisen och en brottsplatsundersökning har gjorts. Polisen har efter samtal med sjukhuset omrubricerat brottet till att gälla mordförsök.

18 ställen på två timmar

Under årets två första timmar larmades räddningstjänsten i Storgöteborg ut till 18 ställen, vilket är något fler än tidigare år. Det handlar om en lägenhetsbrand, sju fordonsbränder och tio containerbränder.

– Vi har haft en kraftig lägenhetsbrand i Gårdsten, där folk hade börjat utrymma via fönster, men ingen ska ha skadats. Vi har också haft ett flertal bränder i fordon och containrar, säger Madelein Nilsson, stabschef räddningstjänsten i Storgöteborg.

Brännskador i ansiktet

Vid Bergåsvägen i Stenungsund blev en man beskjuten med en raket i ansiktet av en grupp ungdomar. Han fick brännskador och tog sig till Kungälvs sjukhus.

– Att vara ute och fira nyår med mycket alkohol i kroppen ställer till med problem för väldigt många. Och tillsammans med raketer och smällare leder det till en del skador. Det är ingen bra kombination, säger Thomas Fuxborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer