Foto: TT

Stöldturné mot butiker under natten – tre orter drabbade

Publicerad

Under natten slog två personer till mot tre olika butiker på tre olika orter. Polisen misstänker att alla brott är sammankopplade.

Under måndagskvällen slog inbrottstjuvar till mot tre olika butiker i Västsverige. Det började vid 22-tiden i Trollhättan.

– Vi tror att de har börjat i Trollhättan, fortsatt till Vårgårda och avslutat i Alingsås. Det är den troliga färdvägen för de här här herrarna, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Inbrotten har skett med mindre än en timmes mellanrum.

– Vi misstänker att det är samma personer på samtliga eftersom de har använt en blå bil och det har varit samma modus vid alla inbrott, att de har slagit sig in via en entrédörr eller fönsterruta med en slägga, säger Christer Fuxborg och fortsätter:

– Sådana är uppgifterna från i alla fall två av tre händelser, så det verkar vara samma personer.

”Säkrat spår”

Stölderna har gjorts från två elektronikbutiker av samma kedja och från en bygghandel.

– Det handlar framför allt om elartiklar, exklusiva spishällar och någon dyr kaffemaskin, om kapitalvaror helt enkelt.

Polisen utgår från vittnesuppgifter och kameraövervakning. Händelserna rubriceras som stöld och grov stöld.

– Vi får se om vi kan koppla ihop stölderna med varandra och om de hör ihop. Vi har säkrat spår på olika brottsplatser och nu ska vi jämföra dem.

Polisen har i nuläget inga misstänka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.