En avbrunnen kontaktledning mellan Höör och Hässleholm har påverkat tågtrafiken mellan Stockholm – Malmö hela helgen. Foto: Johan Nilsson/TT

Tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm rullar igen

Uppdaterad
Publicerad

Det var stopp i tågtrafiken mellan Vårgårda och Alingsås vilket påverkade trafiken mellan Göteborg och Stockholm.

På sträckan mellan Vårgårda och Alingsås var det ett tåg som stannat.

– Det innebär att det är stopp i tågtrafiken på sträckan Göteborg, Skövde och Stockholm, säger Göte Andersson, presskommunikatör på Trafikverket till SVT Nyheter Väst.

Trafikverket hade ingen prognos när stoppet kunde tänkas vara uppklarat.

Ytterligare ett stopp

Det var även stopp på sträckan mellan Hindås och Rävlanda i Göteborg där det är ett godståg hade stannat. Det innebar ett stopp mellan Göteborg och Borås.

– Det är bara ett enkelspår på sträckan vilket gör att inga andra tåg kan trafikera, säger Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt honom hade ett hjälplok beställts för att åtgärda problemet.

– Hjälploket ska antingen forsla bort eller få fart på det här loket igen, säger Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Olika prognoser

Stoppet mellan Borås och Göteborg inträffade strax efter klockan 15 på tisdagseftermiddagen och trafiken beräknas vara igång efter klockan 17.

– I nuläget räknar vi med att det är sex till åtta passagerartåg som kommer att beröras av stoppet. Vi har fått olika prognoser på när trafiken kan vara igång igen. Någonstans mellan klockan 17 och närmare 18 ser det ut som, säger Göte Andersson, störningskoordinator på Västtrafik.

Vid 17-tiden meddelade Trafikverket att tågtrafiken mellan Göteborg och Borås går som vanligt igen och vid 17.30 var även trafiken på sträckan Göteborg – Stockholm igång igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer