Stora förseningar i tågtrafiken Göteborg – Stockholm Foto: SVT

Stora förseningar i tågtrafiken Göteborg – Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ett kontaktledningsfel gjorde att tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm dras med stora förseningar och flera inställda tåg under måndagen. Under eftermiddagen var det fortsatta förseningar på sträckan.
– Det kommer vara en del förseningar inpå kvällen. Vi beräknar att trafiken ska rulla som vanligt vid 18-tiden, säger Denny Josefsson, på Trafikverkets pressjour.

Under måndagen var det stopp i tågtrafiken mellan Herrljunga och Vårgårda. Förseningar och inställda avgångar påverkade tågtrafiken på Västra Stambanan.

– Vissa tåg kommer då att köra den sträckan men med lägre hastighet och vissa kommer fortsatt att gå annan väg, säger Sofia Lindahl på Trafikverkets pressjour.

Vid 17-tiden var det fortsatt en del förseningar på sträckan.

– Vi kör på ett spår full fart. Det kommer vara en del förseningar inpå kvällen. Vi beräknar att trafiken ska rulla som vanligt vid 18-tiden, säger Denny Josefsson, på Trafikverkets pressjour.

Ersättningstrafiken räcker inte till

Under måndagen var det många som drabbades av förseningar och inställda tåg. Ingela Parmryd som var på väg till Göteborg är en passagerarna som blivit drabbad av förseningarna. Hon berättar att hon pendlar varje vecka mellan Stockholm och Göteborg och har aldrig varit med om att SJ inte ordnar fram ersättningstrafik till passagerare på ett tåg som redan lämnat stationen.

– Jag pratade med personalen på tåget och enligt dem så är det så stora volymer passagerare att ersättningstrafiken inte räcker till. Just nu befinner jag mig i en taxi med tre andra, säger hon.

SJ: ”Svårt att få tag på ersättningstrafik”

– Det är jättesvårt att få tag i ersättningstrafik i nuläget. Det finns tyvärr ingenting vi kan göra, men vi har såklart ersättningsgaranti för de resenärer som väljer att hyra en bil eller ta en taxi istället för att komma fram till slutdestination, säger Stephan Ray, presskommunikatör på SJ.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer