Sökinsatsen pågick i flera timmar under lördagen. Foto: SVT

Stor frivillig dykinsats efter Wilma

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen samlades uppemot 80 frivilliga dykare från hela landet i Uddevalla för att söka efter den mördade Wilma Anderssons kropp. Sökinsatsen som pågick under några hösttimmar skedde i Bäveån i centrala Uddevalla.

En av dykarna som sökt sig till Uddevalla under lördagen var Monica Holmberg. Hon hade åkt från Stockholm på morgonen för att dyka i flera timmar i Bäveån längs med Junokajen – allt för att söka efter spår av den mördade 17-åringen Wilma Andersson.

– Vi vill försöka hitta någonting som kan hjälpa familjen att få ett avslut. Någonting överhuvudtaget som kan leda till att de får ro, säger Monica Holmberg.

Dykare från hela landet

Närmare 80 dykare från hela landet var engagerade i eftersökningarna under dagen.

– Hellre att göra en stor grej än att tio stycken i taget kommer hit och behöver göra det igen och igen. Finns hon här nu så borde vi kunna hitta henne, säger Monica Holmberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet