Här undersöker polisens tekniker den plats i Hässleholmen där en av lördagens skottlossningar ägde rum. Foto: Joakim Eriksson

Åtta anhållna efter polisrazzia i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer greps av polis vid ett tillslag mot olika adresser i Borås under måndagen den 13 juli. De gripna är nu anhållna, misstänkta för delaktighet i skjutningarna i Borås kvällen den 4 juli, skriver polisen på sin hemsida.

I samband med ett bråk under natten till söndagen den 5 juli inträffade två skottlossningar i Borås. Den första ägde rum i stadsdelen Norrby där någon avlossade ett skott upp i luften. Den andra skjutningen skedde en timma senare i stadsdelen Hässleholmen, där någon sköt in i en stängd restaurang.

Beslagtaget bevismaterial

Sedan händelserna har polisen utfört ett intensivt utrednings- och spaningsarbete, och under en insats måndagen den 13 juli kunde polisen anhålla åtta personer misstänkta för delaktighet i skjutningarna.

– Det går inte att utesluta att fler personer kommer att frihetsberövas i utredningen. Utredningen fortsätter nu med bland annat förhör och analyser av beslagtaget bevismaterial, säger Mats Axelsson, kriminalkommissarie polisområde Älvsborg.

Brottsrubriceringarna är i nuläget grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.