– Jag vill att alla följer såväl nationella som regionala rekommendationer. Minska dina kontakter med andra, skriver smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande. Foto: TT

Kraftig ökning av covid-19 hos tonåringar i Västra Götaland

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av covid-19 har på nytt tagit fart i Västra Götaland. Under vecka 8 konstaterades 5 964 nya fall – en ökning med 25 procent. Mest ökar smittan i åldersgruppen 10–19 år, där ökningen är på 57 procent.

Störst är ökningen i Göteborg och kranskommuner, men en ökad smittspridning kan ses i hela regionen.

Allra mest ökar smittan i åldersgruppen 10–19 år, där Smittskydd Västra Götaland rapporterar en ökning på 57 procent jämfört med föregående vecka.

”Minska dina kontakter med andra”

Enligt smittskyddsläkaren liknar utvecklingen hur den första och andra vågen av pandemin började.

– Många gör stora insatser för att hålla nere smittspridningen, men vi har ett gemensamt ansvar och våra val får konsekvenser. Jag vill att alla följer såväl nationella som regionala rekommendationer. Minska dina kontakter med andra. Håll avstånd i alla lägen och använd munskydd om det inte är möjligt. Och använd alltid munskydd i kollektivtrafiken, skriver smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet