En man i 50-årsåldern avled till följd av de skador han fick i samband med båtolyckan utanför Vinga. Foto: SVT

Man omkom efter båtolycka utanför Vinga

Uppdaterad
Publicerad

På lördagsmorgonen meddelade polisen att en man omkommit i en olycka med en ribbåt utanför Vinga på fredagskvällen. Totalt ska tio personer ha befunnit sig på båten när den fick tekniska problem och började driva mot land.

Båten ska enligt polisen ha fått tekniska problem vid Koholmen och det var människor på land som larmade Sjö-och flygräddningscentralen strax innan 18 på fredagen. Ambulanshelikopter kallades till platsen. Totalt fanns 10 personer ombord, varav fem hamnade i vattnet och tre fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

På lördagsmorgonen meddelade polisen att en av dessa, en man i 50-årsåldern, avlidit till följd av de skador han fick i samband med olyckan. Tillståndet för de andra två är stabilt, enligt Sahlgrenskas pressjour.

Fått motorhaveri

Enligt Sjö- och flygräddningscentralen ska det ha handlat om en större ribbåt som fått motorhaveri och i hård sjö drivit in mot Koholmen. Polisen uppger på sin hemsida att en förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik och vållande till kroppsskada är inledd.

Efter besked om att en man omkommit inkluderar utredningen även brottsmisstanken vållande till annnans död. Ingen person är ännu delgiven misstanke.

Initialt förekom uppgifter om att båten skulle ha kapsejsat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.