Stor sökinsats efter äldre man

Uppdaterad
Publicerad

En stor sökinsats efter en äldre man pågår utanför Tibro. Polis och militär deltar i sökpådraget.

På nyårsdagen anmäldes en man i 80-årsåldern försvunnen. Mannen ska ha försvunnit från sitt hem utanför Tibro på eftermiddagen och under natten har en sökinsats pågått i området.

– Vi har letat under med folk från polisen och med helikopter. Han är troligen i terrängen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Under insatsen har det kommit in observationer från allmänheten som polisen följer upp och enligt polisen finns det en sjukdomsbild kring mannen.

Ärendet kom in till polisen vid 19.30-tiden på nyårsdagen och sökinsatsen har fortsatt sedan dess. Ännu på kvällen den 2 januari pågick sökandet vid 21.30-tiden.

– Vi letar fortfarande. Sökandet ser lite annorlunda ut på natten. Tyvärr har vi inte hittat honom ännu, säger Jenny Widén polisens presstalesperson.

På onsdagsmorgonen kallades även militären in för att delta i sökinsatsen som pågår med hundpatruller, rytteri och helikopter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.