En av nattambulanserna som är stationerad i Skövde riskerar att dras in. Foto: TT

Stor uppslutning för att behålla nattambulans i Skara

Uppdaterad
Publicerad

Skaraborgs sjukhus behöver spara pengar. Förslaget från verksamhetscheferna är att dra in en av två nattambulanser som är stationerade i Skara. Förslaget får nu kraftigt motstånd av såväl politiska partier som medborgare och under lördagen hölls en manifestation, det skriver Skövde Nyheter.

Flera lokalpolitiker från båda håll samlades under lördagen i Olins park i Skara tillsammans med medborgare och anställda inom ambulansverksamheten. Alla ville de manifestera emot förslaget om att ställa en av Skaraborgs nattambulanser, det skriver Skövde Nyheter.

– Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, fattig eller rik, vänsterpartist eller moderat När vi råkar ut för en olycka eller blir akut sjuka har vi alla samma behov av att det finns ambulans på nära håll som kan komma snabbt, sa Billie Karlsson (V) på scen och fick medhåll av Ylva Pettersson (M).

Måste spara pengar

Åhörarna skrev under namnlistor som ska lämnas in i veckan. Bakgrunden till förslaget är att Skaraborgs sjukhus måste spara en kvarts miljard kronor efter beslut i regionfullmäktige och ambulansindragningen är ett förslag från sjukhuset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer