Stor vattenläcka i Ale – 1500 fastigheter uppmanas spara vatten

Uppdaterad
Publicerad

En stor vattenläcka inträffade på en av matarledningarna i Ale kommun under lördagen. Boende i Nödinge uppmanades att spara på vattnet genom att till exempel undvika att duscha och inte spola efter varje toalettbesök. I nuläget är det oklart vad som orsakat läckan.

Fram tills att problemet var åtgärdat förlitade sig kommunen på vattnet från ett vattentorn. Men om det tar slut finns en risk att Nödingeborna blir helt utan vatten.

– Omkring 1500 fastigheter kommer bli drabbade om det drar ut på tiden, sa Annika Woldenius, VA-driftchef i kommunen, under lördagsmorgonen.

Kommunen ställde ut vattentankar vid pendelstationen, Backaviks äldreboende och Lövängens förskola.

Vattnet tillbaka på söndagen

Tidigt på söndagen meddelande Ale kommun att läckan blivit tillfälligt lagad och att vattnet ska ha kommit tillbaka till hushållen igen under morgonen.

Kommunen planerar dock att stänga av vattnet igen om någon eller några veckor då de väntas få hem rätt delar till ledningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.