Två män greps efter ett stort bråk i Alingsås där en man blev knivskuren. Foto: Niklas Göransson

Storbråk i Alingsås: ”En enda stor röra”

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har gripits misstänkta för för grov misshandel efter ett bråk i Alingsås på torsdagskvällen. Ett 15-tal personer var inblandade.

– Så som jag ser det är det en enda stor röra, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Vid 21.58 fick polisen in samtal om att ett stort antal personer bråkade i stadsdelen Östlyckan i Alingsås.

En man i 20-årsåldern har gripits för grov misshandel efter att han misstänks för att ha knivskurit en jämnårig man och ytterligare två personer i samma ålder har tagits in till förhör.

Det slutade med att ytterligare en person är gripen, misstänkt för inblandning i knivskärningen.

Skadeläget för den knivskurne är oklart, men han ska inte behövt uppsöka sjukhus för akut vård.

– Vi har hört honom på stationen så han är inte särskilt allvarligt skadad, säger Morten Gunneng.

”En enda stor röra”

Sex patruller från polisen befann sig på platsen sent på torsdagskvällen och man arbetade med att ta in uppgifter från vittnen och inblandade i bråket. Samtliga inblandade är i 20-årsåldern, och enligt Morten Gunneng är det inte helt lätt för polisen att reda ut vad som hänt.

– Så som jag ser det är det en enda stor röra. Det är ytterst oklart vad som har hänt och bråket har ägt rum på flera adresser. Det innebär också att det finns mycket vittnesuppgifter där ingen har sett helheten men många har sett fragment.

Det hela handlade om en tidigare konflikt som blossade upp på nytt under torsdagskvällen.

– Det är två grupperingar som varit i luven på varandra förut. Nu träffades man för att mäkla fred, men det gick överstyr, säger Morten Gunneng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.