Storbråk i Göteborg – två knivskurna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om ett slagsmål på en innergård i stadsdelen Hjällbo i Göteborg under fredagskvällen. På platsen där ett 50-tal ungdomar befann sig hittade man två knivskurna personer.

– Bägge är förda till sjukhus, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Det var strax efter klockan 21 under fredagskvällen som polisen larmades till en innergård i Hjällbo, Göteborg. En halvtimme tidigare hade de blivit larmade om att mycket ungdomar hade samlats på ortens centrum.

– Så får vi larm en halvtimme senare om att det är ett stort slagsmål. När vi kommer dit är det ett 50-tal personer på platsen, och en del har försvunnit från platsen i bilar och andra till fots, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

50-tal ungdomar

När polisen kommer till platsen är det upprörd stämning, berättar Thomas Fuxborg. Ett 50-tal ungdomar befinner sig där och man hittar två knivskurna personer.

– Vad det är som har hänt vet vi inte, men vi försöker prata med folk där. Bägge två är förda till sjukhus.

Skadeläget för de knivskurna uppges i nuläget inte vara livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.