Stordalen öppnar hotell i Karlatornet

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att byggföretaget Serneke och hotellmagnaten Petter Stordalen har för avsikt att bygga ett nytt hotell med över 300 rum som ska finnas i, eller i närheten av skyskrapan.

Tanken att få vara med att utveckla stadsdelen Lindholmen i Göteborg med ett drömprojekt blir antagligen verklighet för Petter Stordalen. Men än så länge är det inte helt grönt ljus för Nordens högsta byggnad på 245 meter. Länstyrelsen vill pröva detaljplanen innan den vinner laga kraft.

– Det har varit en tuff kamp för att nå så här långt, säger Petter Stordalen till SVT Nyheter Väst. Men jag känner ändå att de problem som dyker upp vägen, dom löser vi. Det är ett helt unikt projekt som vi måste vara med på, och nu är det dags att utveckla Lindholmen ett steg ytterligare.

Karlatornet

Förälskad i Göteborg

Att Petter Stordalen är förtjust i Göteborg, är ingen hemlighet. Att han imponeras av hur Göteborg överlevt varvskrisen. Att samarbetet mellan honom och Göran Johansson (S), tidigare kommunalråd i Göteborg, fick honom att satsa helhjärtat på Göteborg och en vilja att utveckla staden.

– Det här är en stad med otrolig dynamik, och jag kan bara konstatera att jag är förälskad i den, säger Petter Stordalen.

När jag ber Petter att räkna upp vilket hotell i ordningen som han planerar att bygga, får han tänka efter ett tag. Och det är kanske inte så lätt. Totalt äger Petter Stordalen genom sitt företag Nordic Choice Hotels 170 hotell med fler än 9.200 anställda.

I Göteborg äger han flera hotell, bland annat stoltheten Clarion Post Hotel mitt inne i Göteborg, vid centralstationen, och först efter att han fått tänka efter en stund, kommer svaret:

– Det blir nio i Göteborg, och tio om man räknar med Stenungsbaden Yacht Club, säger Petter Stordalen.

Blir du aldrig nöjd, är det här ditt sista hotell?

– Absolut inte! Jag har ytterligare 3-4 projekt på gång, säger Petter Stordalen. En stad och en människa måste utvecklas, annars stagnerar man och det vill jag verkligen inte.

Stordalens hotellimperium

Avalon

Clarion Hotel Post

Comfort Hotel Göteborg

Clarion Collection Hotel Odin

Quality Hotel Panorama

Quality Hotel Winn

Quality Hotel 11

Mektagonen

Mölndal

Stenungsbaden Yacht Club

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlatornet

Mer i ämnet