Den kraftiga blåsten har ställt in tåg i Västsverige. Foto: TT

Stormigt på Västkusten

Uppdaterad
Publicerad

Det blåser storm över Skagerack och det är mycket hårda vindbyar i Bohuslän och Göteborg. I Bohuslän har flera träd vält över vägar och elledningar – vilket ledde till stora strömavbrott.

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för Skagerack där det kan blåsa mellan 22 och 27 meter per sekund. Det innebär stora problem för sjöfarten.

In över land, i Bohuslän och Göteborg har en varning klass 1 utfärdats för hårda vindbyar på 21 till 24 meter per sekund. Vinden kan innebära problem för höga fordon, vilket inte minst märks på broar.

Avstängd bro, strömavbrott och inställda tåg

Under tisdagseftermiddagen stängdes Uddevallabron under närmre två timmar på grund av blåsten.

Tusentals abonnenter var under tisdagskvällen utan ström i Tanum, Sotenäs och Strömstad på grund av att träd blåst ner över elledningarna.

Alla tåg mellan Uddevalla och Strömstad ställdes också in från och med klockan 16 på annandagen och väntas gå som vanligt igen med start på onsdagsmorgonen. Trafiken ersätts endast delvis med buss.

Takbox på vägen

Blåsten orsakade även en annorlunda räddningsinsats på Svinesundsbron, mellan Sverige och Norge, där en takbox med innehåll spridits vind för våg över vägbanan vid 19-tiden på kvällen. Dit fick Trafikverket skicka personal för att plocka bort föremålen från vägbanan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.