Foto: SVT

Premiär för drive-in bio på Bananpiren i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

För andra kvällen i rad körde bilar in på Bananpiren i Göteborg och trots att regnet låg i luften var besökarna förväntansfulla inför kvällens filmvisning.

– Vi är på dejt här, jag hade ingen aning att vi skulle hit idag, säger Bennie Wettung Danielsson.

I helgen hade drive-in bio premiär i Göteborg, för första gången i historien enligt Carl Martinsson, som är en av initiativtagarna bakom drive-in bio på Bananpiren.

– Responsen har varit otrolig och biljetterna sålde slut på en halvtimma. Efter premiären när bilarna körde iväg vevade de ner rutan och tackade. Det känns väldigt roligt att kunna göra något positivt i dessa tider, säger Carl Martinsson.

Får bara ta in 49 personer

Under lördagskvällen visades Min pappa Marianne på den 80 kvadratmeter stora LED-skärmen och förbudet för folksamlingar på 50 personer gäller även här. Därför måste alla passagerare i bilarna visa upp en giltig biljett och bilarna står parkerade med stort avstånd till varandra.

– Vi hoppas att vi kanske kan få tillstånd för 50 bilar i alla fall. Vi har väldigt mycket asfalt och vi får egentligen plats med 130 bilar, säger Carl Martinsson.

För att få ljud i bilen rattar man in en FM-kanal. Men man har även tänkt på om det skulle vara någon som inte får igång sin bil när filmen är slut.

– Det har inte hänt än men då har vi startkablar redo, säger Carl Martinsson och skrattar.

I en av bilarna sitter Nergal Alnasary tillsammans med Daniela Gonzalez. De är förväntansfulla.

– Roligt att få komma ut och göra nånting i de här svåra tiderna.

Hör ovan vad besökarna tycker om drive-in bion på Bananpiren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.