Två personer har anhållits, misstänkta för försök till mord efter knivskärningen vid Järntorget i Göteborg. Foto: SVT

Stort pådrag i Göteborg – en knivskuren vid Järntorget

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats inleddes vid Järntorget, i centrala Göteborg, efter att en man misstänks ha blivit knivskuren på måndagseftermiddagen. Mannen fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset med stickskador och polisen utreder händelsen som försök till mord.

Polisen larmades till platsen vid 17 på måndagen. Flera vittnen uppger att den misstänkta knivskärningen ska ha startat med ett verbalt bråk.

– Det är ju en plats som väldigt många personer besöker under eftermiddagen eftersom det är en knutpunkt. Det är många som har sett de här två personerna i någon typ av verbalt bråk, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till TT.

En ensam gärningsman har lämnat platsen och söks nu av flera polispatruller.

– Nu riktar vi in oss på att försöka identifiera båda involverade, säger Gustafsson.

Brottsrubricering är försök till mord alternativt dråp.

Viss kollektivtrafik ska ha stoppats av polisen i sökandet efter gärningsmannen. Tre personer hämtats till förhör från brottsplatsen, och ett flertal personer hörts som vittnen.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.