Stort ungdomsgäng skapade oro i Trollhättan. Foto: Robert Betzehag

Stort ungdomsgäng skapade oro i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller ryckte ut till Kronogården i Trollhättan under söndagskvällen sedan ett gäng skjutit raketer och smällare i området. Två bilar sattes också i brand.

Oroligheterna började vid 18-tiden. Polisen fick ta emot flera larmsamtal, vilket GT var först med att rapportera om.

– Det är 30 till 40 ungdomar, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

– Det är ungdomar som skingras och sedan dyker upp igen på andra platser. Men de ska även ha slagit sönder bakrutan på en polisbil, säger Johan Josarp.

Bilar i brand

Fler polispatruller sändes till platsen, och stämningen lugnade ned sig för en period innan det blev stökigt igen vid 21-tiden.

En bil stacks i brand, och branden spred sig till en annan bil, uppger polisen. Vid 22.45-tiden var bränderna släckta och räddningstjänsten hade lämnat platsen, skriver tidningen TTELA.

Från 23-tiden lugnade det successivt ned sig, men polisinsatsen pågick till 2-tiden, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl senare under natten. En polishelikopter var tidvis engagerad i insatsen.

Fem personer omhändertogs tillfälligt för störning av den allmänna ordningen.

En förundersökning har inletts om skadegörelse, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt upplopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.