Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I utredningen uppger åklagare Martin Svensson, till vänster i bild, att det framkommit uppgifter om att den mordmisstänkte mannen säljer narkotika. Foto: SVT

Strid om narkotikamarknad kan ligga bakom misstänkta dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn kan ha varit följden av en strid om narkotikamarknad. Den mordmisstänkte 21-årige mannen säger att han agerat i självförsvar när två män trängt sig in i hans bostad, uppger åklagaren.

Han nekar till brott men häktades på sannolika skäl av Borås tingsrätt på fredageftermiddagen, rapporterar SVT:s reportrar på plats.

Fem unga personer är misstänkta efter det misstänkta dubbelmordet i en lägenhet i Ulricehamn natten mot i onsdags. Tre av dem har nu häktats, varav en är en 21-årig man som misstänks för mord.

– Dels mannen som misstänks för mord, dels två personer som misstänks för försök till grovt rån, säger åklagaren Martin Svensson till TT.

Samtliga tre häktades på sannolika skäl.

Klättrade på balkong

Enligt åklagaren ska två personer ha försökt ta sig in i 21-åringens lägenhet genom att klättra upp på hans balkong och krossa rutan till balkongdörren.

Mannen befinner sig då i lägenheten tillsammans med en tjej som är under 18 år. Utöver de som tar sig in i lägenheten finns åtminstone ytterligare två stycken personer utanför.

21-åringen ska ha beväpnat sig med kniv och när männen tagit sig in, ska han enligt honom själv, huggit mot inkräktarna i självförsvar. De två personerna ska ha avlidit i lägenheten.

Bråk om narkotikamarknad

I utredningen uppger åklagaren att det framkommit uppgifter om att den mordmisstänkte mannen säljer narkotika och att minst fyra personer, de två avlidna och de två som begärts häktade för försök till grovt rån, tillsammans ska ha uppsökt den nu mordmisstänkte mannen eftersom de anser att han inkräktar på deras narkotikamarknad i Ulricehamn.

Varför kom de till lägenheten?

– Det får utredningen utvisa, men att de velat attackera den misstänkte är helt utrett menar jag, säger åklagaren Martin Svensson.

Unga personer

Samtliga inblandade är unga personer. Tidigare har även en minderårig flicka suttit anhållen misstänkt för mord, men hon släpptes sedan misstankarna mot henne försvagats.

Ytterligare två unga män har också suttit anhållna, misstänkta för grovt försök till rån. De släpptes under fredagen men är fortfarande misstänkta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Susanne Ferm, Merel Sali och Max Augustsson bor i området där det misstänkta dubbelmordet ägt rum. Hör dem berätta om sina tankar och känslor. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn

Mer i ämnet