I höst kommer Strömstads Tidnings sista papperstidning. Foto: SVT

Strömstads Tidning slutar med papperstidning – blir helt digital

Uppdaterad
Publicerad

Den sista pappersversionen av Strömstads Tidning delas ut i september. Efter det blir tidningen helt digital. Även Bohusläningens digitala resa kommer att påskyndas då papperstidning kommer delas ut med färre dagar i brevlådorna.

Från och med oktober blir Strömstads Tidning helt digital med en e-tidning som kommer ut tisdag, torsdag och lördag. Övriga nyhetsarbetet ligger som idag på tidningens nyhetssajt.

Även Bohusläningen förändrar utgivningen. Från och med 1 oktober kommer den landa i brevlådorna på tisdagar, torsdagar och lördagar.

– Vi måste välja. Ska vi lägga pengarna på att dela ut papperstidning eller satsa på att vara en stark lokaltidning genom att satsa på kvalitetsjournalistik istället? Trots sorgen över att alla inte kan läsa tidningen digitalt, känner jag att det är den enda rimliga vägen framåt, säger Gunilla Håkansson, chefredaktör på Bohusläningen och Strömstads Tidning i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.