Flygplan från MSB har deltagit i släckningsarbetet under dagen. Arkivbild. Foto: JOHAN NILSSON/TT

Skogsbranden utanför Ulricehamn under kontroll – för tillfället

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har arbetat under hela natten för att släcka den stora skogsbranden och hade under torsdagsmorgoen lyckats omringa den. Under eftermiddagen har vindbyarna försvårat arbetet – men räddningstjänsten har använt helikoptrar som har underlättat arbetet.

– Vi har jättenytta av dessa helikoptrar som hjälper till, säger Niklas Ignell vakthavande befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Arbetet med skogsbranden i ett område mellan Ulricehamn och Borås gick under natten mot torsdagen in i ett bevakningsläge. Under morgonen gick räddningstjänsten in igen. Vid lunch har det börjat blåsa, något som har vilket har ställt till det

– Vi är kvar på plats med 20 man. Vi känner att branden är under kontroll men vi får forstätta hålla på, säger Niklas Ignell, vakthavande befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänst. 

Se SVT:s rapport från branden på onsdagen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Ella Persson var under onsdagen på plats vid skogsbranden i Ulricehamn, samtidigt som släckningsarbetet pågick. Foto: Joakim Eriksson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.