Sven-Bertil Taube som ska få Håkan-fansen i rätt stämning. Foto: TT

Sven-Bertil värmer upp Håkan-publiken

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Hellström väljer en idol som förband till Ullevi-konserterna. Det blir 81-årige Sven-Bertil Taube som ska få Håkan-fansen i rätt stämning.

Det är i ett mejl till de lyckliga med Håkan-biljetter som Got Event meddelar att Sven-Bertil Taube kommer att välkomna publiken.

– Innan Håkan Hellström går upp på scenen välkomnar vi ingen mindre än Sven-Bertil Taube upp på Ullevis scen. Han ackompanjeras av Curt-Eric Holmquist och en stråkensemble ledd av Peter Nordahl, skriver Got Event.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Morrissey och Taube

Att Håkan Hellström är ett stor fan av Taube-släkten och dess visskatt är välkänt. När han tilldelades Evert Taube-stipendiet 2007 sa han till tidning Vi:

– Taube delade alltid tronen med Morrissey. Morrissey stod för utanförskapskänslan, där man hämtade kraft och Taube för flykten, romantiken.

Han och Sven-Bertil Taube har samarbetat flera gånger tidigare, bland annat gjorde de en serie konserter under namnet ”Från tango till Taube”. Denna gång med Göteborgs symfoniska orkester.

Ska överraskas

De har spekulerats mycket i vilka gästartister Håkan Hellström kommer att ha med sig på scenen senare. Att LaGaylia Frazier, som sjunger på senaste EP:n och var med på konserterna i New York, finns med är högst troligt. Övriga är tänkta som en överraskning.

På Ullevi-konserterna sommaren 2014 medverkade Veronica Maggio, Tomas von Brömssen, Kapten Röd, Freddie Wadling, och Adam Lundgren.

Starten för de båda konserterna är ändrad från klockan 20 till 19.45. Entréerna till arenan öppnar kl 17.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Mer i ämnet