Ed Sheeran ska spela på Nya Ullevi. Det innebär att Sveriges VM-kvartsfinal inte kommer att kunna visas på storbildsskärm där. Foto: TT / Tomas Singer

Sverige till kvartsfinal – men ingen storbildsskärm på Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges matcher från VM i Ryssland har visats på storbildsskärm på Nya Ullevi. Men på lördag sätter Ed Sheerans besök på arenan stopp för det.

På lördag klockan 16 möter Sverige England för sin första kvartsfinalen i fotbolls-VM på 24 år. Sveriges tidigare VM-matcher har visats på storbildsskärmn på Ullevi men så blir det inte den här gången. Arenan måste istället förberedas för dubbelkonsert med Ed Sheeran i början av nästa vecka.

Sammanlagt har runt 50 000 personer lockats till Ullevi för matcherna. På tisdagen fick portarna stängas på grund av den stora tillströmningen av publik.

Inte heller Gamla Ullevi

Det finns heller inte några planer på att upplåta Gamla Ullevi för visningen av matchen, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event.

– På söndag, dagen efter matchen, spelar IFK Göteborg där så vi hinner helt enkelt inte. Vi hade från början tänkt att visa Sveriges gruppspelsmatcher och nu fick vi in det här som en bonus när Sverige gick till åttondelsfinal, säger han.

Om Sverige skulle gå till semifinal kommer den heller inte att visas på Ullevi i och med att Ed Sheerans konsert är den aktuella dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.