SVT öppnar frisersalong i nytt TV-program. Siri Bergerud är projektledare för programmet. Foto: SVT/Patric Ullaeus

SVT öppnar frisörsalong

Uppdaterad
Publicerad

Livesändning fem dagar i veckan från en salong i Göteborg där åtta frisörer ska tävla om att bli Sveriges bästa frisör.
Det är SVT:s nya program som har premiär i höst. I programmet får vi möta kunderna, som alla är under 30 år och få höra om deras liv och hur det är att vara ung i dag.

– Vi vill öppna en frisörsalong dit alla unga människor är välkomna att komma och få sig en gratis hårklippning. Tanken är att erbjuda en skön liten hängyta på vardagar där publiken kan komma och få sitt hår klippt och prata om det som betyder något just den dagen med sin frisör, säger Siri Bergerud, projektledare på SVT.

Ungdomar i fokus

Det handlar alltså inte om en helt vanlig frisörsalong, utan om ett nytt tv-program där vi får möta både frisörer och deras kunder. Kunderna får inte vara äldre än 30 år och programmet kommer att sändas live fem dagar i veckan i SVT Play med start i september.

– Vi vill komma åt vad unga människor funderar över, vad de tänker på och hur det är att vara ung i dag och vem berättar man det för om inte sin frisör? Sedan är frisöryrket väldigt spännande, det är en kombination av teknik och har också väldigt mycket med psykologi att göra, vi vill skildra komplexiteten i frisöryrket som har lite fallande status, berättar Siri Bergerud från SVT.

Söker frisörer

Arbetet med att hitta åtta frisörer från olika delar av landet som får vara med i programmet har precis startat och alla är välkomna att nominera just sin frisör.

– Vi vill ha de bästa frisörerna och vi vill publiken ska rekommendera sin frisör. Har man sin favorit på ett pyttelitet ställe där det bara bor 100 människor så vill vi att man ska höra av sig och rekommendera, vi vill ha från hela landet. Vi letar efter olika karaktärer och det viktigaste är att de är bra på att klippa och härliga, säger Siri Bergerud.

Programmet kommer att sändas under sju veckor och kommer genom olika tävlingsmoment att resultera i en veckofinal där de två bästa frisörerna ställs mot varandra. Vad programmet ska heta är ännu inte riktigt klart och inte heller vem programledaren blir.

Vad hoppas ni att publiken ska få ut av programmet?

– Att man kan njuta av att bara sitta och lyssna på ungdomarna när de klipper sig, vad som händer i deras liv just då. Jag hoppas också att man kommer bli väldigt imponerad av hur duktiga frisörer det finns i Sverige, säger Siri Bergerud.

Vill du vet mer: Klicka på den här länken för att komma till programmets facebooksida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.