Bosse Carlqvist, ny Skaraborgsreporter för SVT. Foto: SVT

SVT öppnar lokalredaktion i Skaraborg

Publicerad

Måndagen den 28 januari öppnade SVT Nyheter Väst en lokalredaktion i Skövde.

Bosse Carlqvist, som kommer att utgå från Skövde, har i uppdrag att bevaka hela Skaraborg.

– Det är ju ett område där det händer mycket. Det finns 15 kommuner och totalt 265 000 invånare. Högskola, militär, bilindustri och ett aktivt sport- och kulturliv, säger han.

Bosse har en lång journalistisk erfarenhet och har jobbat både på SVT och på Sveriges Radio, bland annat som programledare för Ekot. Samtidigt brinner han för den lokala journalistiken i området där han själv bor.

– Jag ser fram emot att få vara med och sätta Skaraborg på SVT-kartan.

Nu hoppas han på att få in en många tips för att kunna göra intressanta reportage från Västgötaslätten och området mellan Vänern och Vättern.

I samband med välkomsfesten för Melodifestivalens fjärde deltävling finns SVT Nyheter Väst på plats på Nya stadens torg i Lidköping 10.30-15.30.

Kom och mingla med oss, testa att vara reporter och träffa vår nye Skaraborgsreporter Bosse Carlqvist.

Välkomstfesten är en familjefest som är gratis för alla. Programmet kommer innehålla uppsnack med artister och flera kända barnfavoriter från SVT, som Bolibompadraken, Taurus och Radioapan.

Skicka ditt nyhetstips i ett mejl till bosse.carlqvist@svt.se.

Berätta kortfattat vad nyheten handlar om och uppge dina kontaktuppgifter.

Vi väljer ut fyra nyhetstips som våra tittare kommer att kunna rösta om. Den nyhetsidé som fått flest röster gör vi ett reportage om, och den som lämnade tipset vinner fyra biljetter till Melodifestivalens direktsändning från Lidköping, den 23 februari.

För att ha möjlighet att delta i tävlingen behöver du skicka in ditt tips senast 11 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer