Enligt uppgifter från platsen ska bilen ha släpats en bra bit framför tåget. Foto: Mikael Berglund

Tåg kraschade in i bil utanför Stenungsund

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg kolliderade med en bil i Stenungsund på fredagsmorgonen. Bilen släpades enligt uppgifter från platsen flera meter längs med rälsen.

– Föraren har lyckats hoppa ur bilen före kollisionen, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region väst.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades på fredagsmorgonen till en tågolycka i Stenungsund.

– Det är en personbil och ett tåg som kolliderat vid en överfart, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region väst.

Det var ett persontåg från Västtrafik som var inblandat i olyckan. Det fanns vid 8.15-tiden inga uppgifter om att någon skadats i händelsen.

Enligt SOS Alarm rörde det sig om både en kollision och en urspårning, men att tåget ska ha spårat ur dementeras av insatsledaren.

– Det har inte spårat ur. Det är en personbil som sitter fast i fronten, säger Jörgen Simonsson på räddningstjänsten till GT.

Enligt uppgifter från platsen ska bilen ha släpats en lång bit längs rälsen efter kollisionen. Däremot ska bilföraren har klarat sig utan skador.

– Föraren har lyckats hoppa ur bilen före kollisionen. Föraren blev hemkörd av polispatrullen på plats, säger Peter Adlersson.

Dödsolycka tidigare i veckan

Fredagmorgonens händelse är den andra påkörningsolyckan med ett tåg inblandat i Västsverige den här veckan. På tisdagen omkom en man i 30-årsåldern efter en krock med ett tåg i en järnvägskorsning i Lyrestad, norr om Mariestad.

– Bilen korsade järnvägen och blev påkörd. Sedan släpades den med en sträcka, sa Tomas Lindström, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.